Florin Suciu

Co-manager Teatrul Magic Puppet/ Co-fondator Asociația Magic Puppet/ Responsabil finaciar/ Actor /Ventriloc/Magician/Scenograf/ Regizor

Florin Suciu este un artist polivalent și talentat, cu o carieră impresionantă în diverse domenii ale artei, incluzând teatru, teatru de păpuși, ventrilocie, magie, scenografie și animații 2D. Pasiunea sa pentru matematică și informatică s-a transformat într-o carieră dedicată artei, începând cu studii la Facultatea de Teatru și Televiziune, secția Actorie, unde a absolvit cu un master în Actorie.

Florin și-a făcut debutul pe scenă la Teatrul Municipal din Baia Mare în spectacolul "Copilul Rece" și a continuat să își dezvolte abilitățile la Teatrul de Păpuși Puck din Cluj, unde a interpretat roluri marcante precum Ursul din "Ursul păcălit de vulpe", Maimuța din "Crăiasa Zăpezii", Adrak Hamza din "Aladin" și multe altele. Aici i s-a deschis apetitul pentru teatrul de păpuși, învățând mânuire de la actori consacrați. Paralel cu cariera sa de actor, a practicat magia, realizând spectacole close-up în baruri.

Împreună cu Silviu Ruști, a fondat Magic Puppet, o companie de teatru independentă axată pe spectacole interactive, educative și distractive pentru copii, cu un accent special pe zonele cultural defavorizate. La Magic Puppet, Florin a regizat spectacole precum "Treziți-vă", "Bubu", "Cine e în joben" și "Hocus Pocus", și a co-regizat "Pinguinul Colorat", "Fabuloasa aventură a lui Pim", "Cipi și Surpriza" și "Bucătarul regelui", contribuind și la scenografia acestor producții. A creat scenografii și păpuși originale, majoritatea fiind creațiile sale.

Magic Puppet a fost activ și în cadrul festivalurilor mari precum Untold, Neversea și Awake, unde Florin a realizat costume și instalații pentru performance-uri stradale. În plus, a avut un rol esențial în proiectele finanțate de AFCN, ocupându-se de scenografie și de aspectele financiare.

În calitate de actor, Florin s-a distins în one-man show-uri pentru copii și spectacole pentru adulți, colaborând ca scenograf cu teatre de renume din România, cum ar fi Teatrul Național Cluj Napoca, Teatrul de Nord Satu Mare, Teatrul Gong Sibiu și Teatrul Luceafărul din Iași."