Hai să ne cunoaștem

Călătoria noastră la Magic Puppet a început în 2012, inițial ca o companie de teatru de păpuși ambulantă. Scopul nostru a fost să aducem arta teatrului de păpuși în comunitățile defavorizate cultural, concentrându-ne pe a oferi copiilor acces la spectacole educative și distractive. Această perioadă a fost marcată de numeroase spectacole itinerante, prin care am promovat accesul la cultură în zonele mai puțin privilegiate. Începând cu februarie 2020, am evoluat, deschizând un spațiu cultural independent în Cluj Napoca, unde producem acum spectacole inovative de teatru de păpuși pentru adulți. În plus, am diversificat activitățile noastre prin introducerea performanțelor stradale la diverse festivaluri, aducând astfel magia și creativitatea teatrului de păpuși în spațiul urban, încântând publicul de toate vârstele.

Află mai multe despe studioul nostru

Misiunea noastră

Misiunea Magic Puppet este de a redefini și consolida rolul actorilor păpușari în lumea artistică. Ne angajăm să promovăm teatrul de păpuși în România ca o formă de artă complexă, nu doar pentru copii, ci și pentru publicul adult. Prin colaborarea cu dramaturgi și regizori contemporani, ne propunem să inovăm și să extindem domeniul teatrului de păpuși. Obiectivul nostru este de a îmbogăți scena culturală prin spectacole de teatru de păpuși pentru toate vârstele, contribuind astfel la recunoașterea și aprecierea acestei arte. Punem accent pe măiestria în manipularea păpușilor și pe susținerea creației artistice contemporane, cu scopul de a spori valoarea și prestigiul teatrului de păpuși în peisajul cultural românesc și internațional.

Viziunea noastră

Viziunea Magic Puppet este ancorată în credința profundă în forța unică a teatrului de păpuși. Deși poate părea neașteptat la prima vedere, păpușile au o capacitate extraordinară de a transmite emoții intense și autentice. Prin spectacolele noastre variate, ne propunem să arătăm cum aceste forme de artă pot genera empatie, râs și chiar reflexie profundă. Acesta este motivul pentru care portofoliul nostru include atât piese dramatice, cât și producții pline de umor și divertisment. Ne dorim ca prin diversitatea acestor spectacole de teatru de păpuși să subliniem versatilitatea și potențialul artistic al păpușilor în exprimarea unei game largi de emoții și povești, contribuind astfel la îmbogățirea scenei culturale și la creșterea aprecierii pentru acest gen teatral.

Descoperă echipa Magic Puppet